Tuesday, December 6, 2011

Hyvää itsenäisyyspäivää!

JES että Suomessa on eilen satanut lunta! Jospa siellä on vielä lauantainakin kuntullaan Helsinki-Vantaalle!

Tänään oli viiminen työpäivä mulla ja oli kamalaa sanoa kaikille heipat ja toivoo että joskus vielä nähdään!
Oltiin eilen muutaman työkaverin kanssa kahvilla ja varmaan mennään sitten loppujenkin kanssa huomenna tai torstaina kahville.

Varmaan tosi outoa sitten Suomessa olla kun ymmärtää kaiken mitä missäkin lukee ja mitä ihmiset puhuu (tai siis ymmäärtää sanat ainakin, eiihän se asia aina perille asti mene suomekskaan sanottuna...) Ja pitää opetella siihen että ei voi niin vapaasti puhua kaduilla mistä vaan asiosta joita ei halua muiden kuulevan.
Kun täällä ollaan totuttu puhumaan siinä oletuksessa että kukaan ei tiiä mistä puhutaan, kaikki vessahätätarpeet ja kuinka edessä olevan naisen hattu näytää potalta yms. yms. Mutta ei se aina kannata, yhdelle Suomalaismiehelle tuli sunnuntaina hyvin selväks miksi meillä on kiire kotiin kun käveltiin sen takana (ei tiedetty et on suomalainen) hirveetä vauhtia ja siinä kun ohitettiin Laura totes kovaan ääneen että sillä on hirvee tarve vessaan ja kertoi hädän vakavuuden, niin mies rupesi nauramaan ja samalla huomasin että sillä oli raiskin ulkoilupuku.... No ehittiin kotiin ajoissa =)

Tuolla töissä on kyllä tosi rikkaita ihmisiä asiakkaina, kun se buffetaamiainen maksaa 20-40 e laajuudesta riippuen ja nää ihmiset vetää jonkun kahvin ja croisantin siihen rahaan, tai paras oli vesi ja TUC-suolakeksi! Kyllä mahtaa olla erityinen suolakeksi kun niin paljon siitä maksaa!! SIllä rahalla saa kaupasta kymmenen pakettia niitä! Ja Kun se buffet on ihan valtava,lisään kuvia kohta, siellä on kaikenmaailman leipiä (myös NÄKKILEIPÄÄ!!!!!!!), makeita ja suolasia leivoksia, muroja kymmentä eri sorttia, ja sitten kaikki lämpimät jutut, kuten omeletit jotka kokki tekee niillä lisukkeilla mitä asiakas haluaa, makkaraa, munakokkelia, pekonia..... yms.yms.

Ollaan totuttu vapaapäivinä hakemaan alakerran leipomosta aamupalaks kahvit ja croisantit, niin sunnuntaina se petti meidät kiinniolollaan!! Kuinka kamalaa oli rynkyttää sitä ovee ja tajuta et se on kiinni! Ostin sitten ihan kaupasta pikakahvipussin ja sämpylän, ja kahvi oli kamalaa 3 in 1 ja siinä oli sokeria! Ja sitten vielä se sämpylä olikin joku hiivatin munkki! Ei ollut hyvä aamu.

Näinä viimisinä päivinä pitää vielä shoppaa viimiset tuliaiset (äitille hajuvessapaperia) ja siivota asunto ja isoin operaatio : PAKATA...... siinä onkin sitten arpominen mulla että meneekö painorajan yli vai ei....

MOTSIMOTSI!!

No comments:

Post a Comment